Следвайте Гласове в ТелеграмЗагубилият кандидат на левицата за кмет на София

...
Следвайте Гласове в ТелеграмЗагубилият кандидат на левицата за кмет на София
Коментари Харесай

Ваня Григорова иска съдът да спре назначаването на Терзиев за кмет

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Загубилият претендент на левицата за кмет на София Ваня Григорова дружно с ръководителя на БСП-София Иван Таков са подали тъжба в Административния съд против изборните резултати в столицата, заяви Нова тв.

В жалбата е направено искане за прекъсване на предварителното осъществяване на решението на общинската изборна комисия, с което Васил Терзиев е определен за кмет. Жалбата е изпратена на ОИК-Столична за неотложно окомплектоване с административната кореспонденция и изпращането им в съда. След постъпване на преписката неотложно ще бъде формирано дело и разпределено на инцидентен принцип на арбитър. Искането за прекъсване на предварителното осъществяване ще бъде прегледано неотложно след образуването на делото.

При 100% обработени данни от протоколите, Григорова остава на втора позиция след Васил Терзиев, като разликата сред двамата е под 5000 хиляди гласа. " Ще бъда първата, която ще поздрави Васил Терзиев, в случай че съдът реши, че резултатите от изборите са законосъобразни ", съобщи Григорова неотдавна. 

Бившият зам.-министър на електронното ръководство Благовест Кирилов, който е и част от екипа на Григорова, разяснява, че ''машините са удостоверени неправомерно''. Той изясни, че на уеб страницата на министерството на електронното ръководство има оповестен хеш код, за който обаче не е несъмнено, че е генерираният хеш код поради безредната обстановка около изборите. Кирилов напомни, че след приключването на довереното създаване на машините, се е генерирал хеш кодът, само че ''виждаме, че написа, че кодът не може да бъде валидиран''. ''Не сме сигурни дали това е хеш кодът и какво се случва. Как никой не е видял, че това се е случило ", сподели Кирилов.

След което сподели протокол от София, община ''Средец'', в който обаче не са въведени резултати. ''Този протокол отива в този тип в ОИК за обработка. Води се финален'', сподели Кирилов. 

Източници: segabg.com, БНР

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР